2013-06-06 10:20:03• hírek • Póti Orsolya

Mogosára kirándulnak a szatmári természetjárók

Újabb kirándulásra kerül sor a szatmári természetjárók szervezésében. A kikapcsolódni vágyók június 9-én a Máramaros megyei Mogosára, azaz a Fekete-hegyre kirándulhatnak.

A Rozsály után Mogosa, azaz a Fekete-hegy és a felsőbányai Bódi-tó a szatmári természetjárók úti célja. Június 9-én, vasárnap újabb kirándulásra invitálják mindazokat, akik Máramaros megye újabb természeti értékeit szeretnék megcsodálni.

A kiránduló csapat vasárnap reggel 7.30 órakor találkozik a Szatmárnémeti Vasút-állomáson, 7.45 órakor pedig Nagybánya felé veszik az irányt vonattal. Nagybányától a 8-as számú autóbusszal utaznak tovább Felsőbányáig, ahonnan 6 kilométeres gyalogtúra (részben aszfaltos úton, részben erdei ösvényen) vár a csapatra egészen a mogosai Bódi-tóig.

A Bódi-tónál lehetőség nyílik vízibiciklizésre és csónakázásra, valamint vendéglő is várja ott a kirándulókat. Aki a magasból szeretné látni a tavat és a környező hegyeket, az egy rövid utazást is tehet a felvonóval az 1245 méter magas Fekete-hegy csúcsára.

A kirándulók 19.05 órakor indulnak vissza Nagybányáról, és 20.47 órára érkeznek Szatmárnémetibe. Kedvezőtlen időjárás - eső, vihar - esetén a kirándulás elmarad.

Vadady-Filep Gyula továbbra is ingyen szervez gyalogos-, kerékpáros túrákat, melyeken a kirándulók önköltségi alapon vehetnek részt és kötetlenül érezhetik jól magunkat a szabadidős programokon. Bővebb információkért jelentkezzen a szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: